100% compleet
ZONNEDELEN

€302.400

geïnvesteerd

15.282 zonnepanelen in Zeewolde van Zonnepark Bloesemlaan

Project voltooid
312 ZonneDelers

Zonnepark Bloesemlaan

Wo 14 Jun 2023

INSCHRIJVEN

Vul e-mailadres in om op de hoogte te blijven van nieuwe projecten.

Bloesemlaan.jpg

ZONNEPARK BLOESEMLAAN SUCCESVOL GEFINANCIERD

Bedankt aan alle ZonneDelers voor hun deelname. Vrijblijvend voorinschrijven voor een volgend zonne-energieproject? Klik op de gele button en de voorinschrijving is in 60 seconden geregeld!

OVER ZONNEPARK BLOESEMLAAN

Zonnepark Bloesemlaan in Zeewolde is ontwikkeld, gebouwd en wordt beheerd door TPSolar. Het zonnepark is gerealiseerd op de gronden van een fruitteeltbedrijf. De appelbomen op het plangebied waren aan het einde van hun levensduur en het aanplanten van nieuwe boompjes zou een kostbare investering betekenen. Door strengere regelgeving en hevige concurrentie uit het buitenland was er geen toekomst meer in de appelteelt, legt fruitteler Roy Gieling uit. “Toen we 4 jaar geleden in contact kwamen met TPSolar gaven de gesprekken met hen ons een goed en vertrouwd gevoel, wat ons heeft doen besluiten met hen verder te gaan. We hebben de appels gerooid en telen nog 11 hectare Conference peren; hier gaan wij ons nu helemaal op toeleggen. De samenwerking met TPSolar geeft op deze manier zekerheid voor de toekomst en meer vrije tijd.”

Extra mooi aan dit project is dat er wordt ingezet op het verhogen van de biodiversiteit en multifunctioneel ruimtegebruik. De weilanden onder en rond de zonnepanelen worden duurzaam beheerd door grazende schapen. Op het zonnepark tussen de panelen worden bijenhotels geplaatst en bepaalde kruiden en gras gezaaid om zo een fijne plek te bieden aan insecten zoals bijen en vlinders. Daarnaast worden onder de zonnepanelen shiitake paddenstoelen gekweekt. Zo kan er op deze grond nog steeds voedsel worden geproduceerd.

Speciaal bij dit project:

  • Zonnepark Bloesemlaan geeft senior obligaties uit. De aandeelhouders brengen zeer veel eigen vermogen in dus de rente en aflossing op de ZonneDelen kan zeer eenvoudig uit de zonnestroom inkomsten worden afbetaald (in jargon: de DSCR is zeer hoog).
  • Geen bouwrisico: project produceert al zonne-energie
  • Verwacht rendement van gemiddeld 4% per jaar (IRR)
  • Er wordt een proef gedaan met het kweken van shiitake paddenstoelen onder de zonnepanelen
collage bloesemlaan.jpg

OVER TPSOLAR

TPSolar is een Nederlands familiebedrijf met een grote ambitie: een steentje bijdragen aan de energietransitie in Nederland. Daarom ontwikkelen, financieren, bouwen en beheren zij grondgebonden zonneparken. Op een duurzame én ecologisch verantwoorde manier, en op alle mogelijk geschikte locaties, zoals voormalige stortplaatsen, niet uitgegeven industrieterreinen of (slechtere) landbouwgronden. De TP in TPSolar staat voor Total Projects, omdat zij hun zonneparken van A tot Z ontwikkelen. Zij blijven ook nadat een project gerealiseerd is betrokken, bijvoorbeeld in het beheer nadat het zonnepark gebouwd is.

Het team van TPSolar tijdens de opening van Zonnepark Bloesemlaan.

Groepsfoto team TPSolar tijdens opening van Zonnepark Bloesemlaan in Zeewolde verkleind.jpg

PV-INSTALLATIE

Zonnepark Bloesemlaan bestaat uit 15.282 zonnepanelen en heeft een totaal geïnstalleerd vermogen van bijna 8,6 MWp. De zonnepanelen leveren jaarlijks naar verwachting 8.669.173 kWh op. Dat is genoeg stroom voor het elektriciteitsverbruik van zo'n 2.900 huishoudens!

HOE WERKT HET?

WAAROM_05 project.png
Iedereen kan meedoen in het zonnepark
Met jouw investering zorg je voor meer zonne-energie in Nederland
Live inzicht in de prestaties van jouw ZonneDelen
Icons projectpagina - euro - waarom.png
Je doet vanaf €25, investeren is mogelijk tot €50.000
Verwacht rendement van gemiddeld 4,0% per jaar (extra rendement voor klanten van Greenchoice)
Ieder jaar wordt een 1/15de deel van inleg afgelost
A. greenchoice logo.png
Energieleverancier Greenchoice is partner van het project en verhoogt het rendement op jouw ZonneDelen als je klant bij hen bent. Bekijk de website van Greenchoice voor het actuele aanbod.

HOE KAN IK MEEDOEN?

Iedereen kan mee investeren in dit zonnepark. Je kunt één of meer ZonneDelen t.w.v. 25 euro kopen. Met een ZonneDeel profiteer je direct van de - op het zonnepark opgewekte - duurzame energie. Net zoals bij een zonnepaneel op je eigen dak beweegt het rendement van je ZonneDeel mee met de stroomprijs en de hoeveelheid opgewekte zonne-energie.

Als het project start kun je meedoen door bovenaan het investeringsbedrag te selecteren. Dat kan via de 'slider' of door het gewenste bedrag in te voeren. Wil je meer investeren dan jouw dagelijkse iDEAL limiet? Verhoog de limiet dan alvast. Bij bedragen vanaf €10.000 kun je ook voor bankoverschrijving kiezen. Bij een bankoverboeking is het noodzakelijk een goedgekeurd Mangopay account te hebben om een eventuele terugbetaling te kunnen uitvoeren indien de obligaties niet worden toegewezen.

Vervolgens wordt om een aantal gegevens gevraagd. Aan de hand van deze gegevens stellen we een overeenkomst op, daarna volgt de betaling. Je krijgt direct bevestiging van je deelname via e-mail. Na het investeren wordt via e-mail om een kopie van je identiteitsbewijs gevraagd.

Je kunt gerust investeren, want het geld wordt gestort naar een betaalrekening op naam van de Uitgevende Instelling bij de betalingspartner van ZonnepanelenDelen, Mangopay. Door gebruik te maken van een dergelijke aparte betaalrekening staat het geld van de investeerder veilig tot de obligatielening gerealiseerd kan worden. Wordt de 100% niet behaald? Dan krijg je de inleg weer netjes terug!

De projectdocumentatie staat bovenaan de projectpagina onder het kopje 'documentatie'.


INVESTEER IN ZONNE-ENERGIE EN DOE DE BIJEN EEN PLEZIER

ZonnepanelenDelen doneert per nieuwe investeerders en afgeronde projecten een bedrag aan Bee in Balance, dat ‘huisvesting’ voor bijen voorziet. Bijen zijn met hun bestuiving een essentieel onderdeel van onze voedselvoorziening, maar de insecten hebben het steeds moeilijker in Nederland. Meer dan de helft van onze wilde bijensoorten dreigt binnenkort te verdwijnen. Bee in Balance wil die trend keren door bedrijfsterreinen te transformeren in plekken waar bijen het naar hun zin hebben.

Dat doen ze door de omgeving gifvrij te maken en er de juiste bloemen en planten te zetten. Ze bouwen er ook huisvesting op maat voor bijen, zoals structuren van blokken hout en boomstronken met holletjes erin waar de insecten hun eitjes kunnen leggen.

Met jouw investering via ZonnepanelenDelen draag je dus niet alleen bij aan de energietransitie in Nederland, maar ook aan betere huisvesting voor bijen in Nederland. Lees hier meer over de samenwerking met Bee in Balance.